Maalämpö

Asuintalojen ja teollisuuskiinteistöjen maalämpöjärjestelmät Turun seudulla

Maalämpöpumppu sopii myös suurempien kiinteistöjen ja asuintalojen lämmitykseen. Suuremmissa kohteissa vaaditaan hieman enemmän suunnittelua ja järeämmät laitteet, mutta muuten periaate on samanlainen kuin pientalojenkin lämmityksessä.

Maalämpöjärjestelmän avulla toteutettu lämmitys toimii käytännössä kolmessa suljetussa kierrossa.

  1. Ensimmäinen kierto kerää maaperän lämpöä putkistossa kiertävään glykoli-keruuliokseen. Muutaman asteen lämpöinen liuos riittää höyrystämään lämpöpumpun sisällä olevan kylmäaineen. Luovutettuaan lämpönsä, jäähtynyt glykoli palaa maan alle uudelle kierrokselle.
  2. Kylmäaine muodostaa toisen kierron. Höyrystetty kylmäaine, paineistetaan kompressorissa, jolloin sen lämpötila nousee. Kuuma höyry johdetaan lauhduttimeen, jossa se nesteytetään.
  3. Lauhduttimesta saadun kuuman nesteen avulla taas lämmitetään talon vesikierrossa kiertävä käyttövesi, josta saadaan myös lämmitysenergia. Tämä on lämmitysjärjestelmän kolmas kierto.

Kylmäainekierrossa lämpönsä luovuttanut neste jäähdytetään paisuntaventtiilissä matalampaan paineeseen ja lämpötilaan ja johdetaan uudestaan höyrystimeen, jossa kierto alkaa taas alusta.

Kiinteistöjen maalämpöpumput pitkällä kokemuksella

Meillä Thermwellillä on pitkä kokemus maalämpöjärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Ota meihin yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa, niin autamme suunnittelemaan ja mitoittamaan juuri sinun kohteeseesi sopivan järjestelmän.

Ota yhteyttä ja kysy lisää 

Pyydä yhteydenottoa tai tarjousta!