Aurinkolämpö

Aurinkolämpöjärjestelmät asennettuina Turun seudulla

Aurinkoenergialla voidaan tuottaa paitsi sähköä myös lämpöä. Erilaiset aurinkojärjestelmät sopivat hyvin lisäenergianlähteeksi hybridijärjestelmiin. Pelkästään aurinkoenergialla toimiva lämmitys ei Suomen olosuhteissa ole toteuttamiskelpoinen, mutta sen avulla pystytään tuottamaan lisäenergiaa keskimäärin 1 000 kWh.

Auringon lämpö saadaan talteen aurinkokeräimen avulla. Normaalisti keräimillä saatua lämpöä käytetään käyttöveden lämmitykseen. Useimmiten järkevänkokoisen järjestelmän kapasiteetti riittää kattamaan noin puolet kotitalouden lämpimän veden vaatimasta energiantarpeesta. Silloin se riittää käyttövedeksi ja osittain lämmitykseen.

Aurinkolämpö on ilmaista lisälämmitysenergiaa

Aurinkolämpöjärjestelmät sopivat paitsi pientaloihin myös asunto-osakeyhtiölle. Keräimet asennetaan useimmiten katolle, jossa niille on runsaasti avointa ja varjostamatonta tilaa. Ne voidaan olosuhteista riippuen asentaa myös maahan telineisiin tai talon rakenteisiin. Tärkeintä on kuitenkin mahdollisimman yhtenäinen keräinkenttä ja suora auringonpaiste.

Aurinkokeräinjärjestelmän mitoitus riippuu täysin käyttöpaikasta ja halutusta energiantuotosta. Thremwellin ammattilaiset osaavat suunnitella juuri sinun tarpeisiisi sopivan aurinkolämpöjärjestelmän. Meiltä saat myös hybridiratkaisut, joilla katat koko kiinteistön lämmitystarpeet ympäri vuoden. Asennettuna, tottakai.

Ota yhteyttä ja kysy lisää 

Pyydä yhteydenottoa tai tarjousta!