Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumput asennettuina Turussa ja lähialueilla

Ilma-vesilämpöpumppu (IVLP) sopii lämmitysjärjestelmäksi kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitys. Vaikka ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhde ei ole aivan yhtä korkea kuin maalämmöllä, voidaan energiankulutus sen avulla tiputtaa jopa kolmannekseen entisestä. Samalla investointikustannukset ovat huomattavasti matalammat.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii myös niihin kiinteistöihin, joissa maalämmön käyttö ei ole mahdollista esimerkiksi lämmönkeruuputkiston asennuksen vuoksi. IVLP on myös erinomainen järjestelmä hybridikäyttöön, jossa kylmimmillä ilmoilla lämmityksestä vastaa esimerkiksi öljypoltin.

Lämmityksen lisäksi IVLP voidaan kytkeä jäähdyttämään asuntoa kuumilla ilmoilla.

IVLP sopii vesikiertoisen lämmityksen lämmönlähteeksi

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen ja samanlainen kuin muissakin lämpöpumpuissa. Laitteessa kiertävä kylmäaine lämmitetään ulkoilmasta saatavalla lämmöllä ja höyrystetään. Höyry paineistetaan kompressorissa, jolloin sen lämpötila nousee. Lauhduttimessa höyrystä kerätään lämpö, jonka avulla kuumennetaan käyttö- ja lämmitysvesi.

Juuri veden lämmitys erottaa IVLP:n perinteisistä ilmalämpöpumpuista. Veteen sidottu lämpö on helpompi jakaa asuntoon vesikiertoisen lämmityksen kautta, joten hyötysuhde nousee korkeammaksi. Erityisen tehokas IVLP on lattialämmitykseen kytkettynä.

Thermwell on kokenut lämpöpumppuasentaja ja -edustaja. Kysy meiltä tarjousta sinun projektiisi sopivasta järjestelmästä, niin suunnitellaan talosi tarpeisiin mitoitettu lämpöpumppulämmitys.

Ilma-vesilämpöpumppu on oikea valinta saneerauskohteiden hybridilämmitykseen

ILVP on hyvä ratkaisu myös saneerauskohteisiin, joissa on jo valmiiksi vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Näihin kohteisiin suosittelemme hybridiratkaisua, jossa lämpöpumppu tuottaa suurimman osan lämpöenergiasta, mutta öljylämmitys säilytetään täydentävänä energianlähteenä kylmimpien kelien varalle.

Edustamamme Niben ja Vitocalin ilma-vesilämpöpumppujärjestelmät edustavat alan huippua. Ympäristöystävällisten pumppujen avulla pystyt parantamaan talosi energiahyötysuhdetta jopa 70 % rakennuksesta ja lämpöpumpputyypistä riippuen. Meiltä saat aina kohtuuhintaisen pakettiratkaisun laitteineen, suunnitteluineen ja asennuksineen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää 

Pyydä yhteydenottoa tai tarjousta!