Maalämpö

Maalämpöjärjestelmät ja -asennukset, Turku, Naantali, Raisio ja lähialueet

Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperään sitoutunutta auringon lämpöä. Syvästä porakaivosta saatu lämpö riittää talvellakin käyttö- ja lämmitysveden tuottamiseen.

Maalämpö on investointikustannuksiltaan korkea, mutta se maksaa itsensä takaisin suhteellisen nopeasti matalien käyttökustannustensa ansiosta. Maalämpö on myös ekologinen vaihtoehto, koska se ei aiheuta merkittäviä päästöjä.

Maalämpöpumpun hyötysuhde on hyvä ja sitä voi parantaa entisestään integroimalla järjestelmä jäähdytykseen tai aurinkokeräimiin. Suunnittelemalla talon lämmitysjärjestelmä maalämmön vahvuuksien pohjalta, voidaan maaperästä saatava energia hyödyntää tehokkaasti.

Uusia maalämpöpumppuja voidaan käyttää myös asuintilojen jäähdytykseen kuumilla keleillä.

Maalämpöpumppu sopii paljon lämmitysenergiaa vaativiin taloihin

Uudiskohteissa maalämpö on erinomainen valinta. Parhaimmillaan sen avulla pystytään kehittämään 1 kWh sähköenergiasta 5 kWh lämpöenergiaa. Tästä syystä maalämpö sopii hyvin taloihin, joilla on suuri energiantarve. Näissä tapauksissa myös takaisinmaksuaika on nopeampi.

Järjestelmä voidaan mitoittaa osateholle, jossa sen teho on esimerkiksi 80 % tarvittavasta maksimitehotarpeesta. Tällöin pumppu käy pitempään, eikä lämpökaivon tarvitse olla yhtä syvä kuin täystehomitoituksessa. Puuttuva lisäteho tuotetaan tarvittaessa sähkövastuksilla, joiden käyttämä energia jää vuositasolla yleensä alle täystehon vaatimuksista

Thermwellillä on pitkä kokemus maalämpöjärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Kun otat meihin yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa, pystymme mitoittamaan juuri sinun kiinteistöösi sopivan järjestelmän, joka toimii luotettavasti ja parhaalla hyötysuhteella vuosikymmenten ajan.

Maalämpö saneerauskohteissa

Paitsi uudisrakennuksiin, maalämpö sopii myös saneerauskohteisiin, esimerkiksi korvaamaan käyttöikänsä päähän tulleen öljylämmityksen. Vaikka maalämmön suurimmat hyödyt saadaan vesikiertoisesta lattialämmityksestä, voidaan sitä käyttää myös vesipattereiden.

Saneerauskohteissa maalämmön käyttö vaatii joko vesikiertoista lämmitystä tai sellaisen asennusta. Me autamme sekä toimivan järjestelmän suunnittelussa että toteutuksessa, oli kyseessä sitten vanhaan vesikiertoon kytkeminen tai uuden verkon rakentaminen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää 

Pyydä yhteydenottoa tai tarjousta!